Suna acum!
octombrie 15, 2021

Cele mai bune zone și cartiere de locuit în București, foarte căutate de cumpărători în 2022

Zona în care locuiești joacă unul dintre cele mai importante roluri care influențează dezvoltarea ta ca om, și ca profesionist.  Vezi care sunt cele mai bune zone de locuit din București.

Când vine vorba despre ce anume determină dacă o zonă este buna sau nu de locuit, factorii sunt la fel de numeroși ca indivizii care îi iau în calcul. Capitala atrage tipologii de oameni dintre cele mai diverse. Astfel, regasim familii cu copii, investitori sau oameni de business, expați care s-au îndrăgostit de meleagurile noastre și studenți care vor sa își cladeasca aici un viitor. 

Totuși, printre elementele principale pe care le luăm în calcul cu toții atunci când vrem sa ne “așezăm la casa noastra” sau sa facem o investiție imobiliară într-o zonă bună, regăsim: siguranța zonei, accesul la mijloacele de transport în comun, serviciile medicale disponibile, instituțiile de invatamant, potențialul de investiție, sau distanța pana la locul de munca. Pentru Arcadia Apartments s-au luat in considerare toți acești factori, atunci când am ales Domenii ca locație pentru complexul nostru rezidential, unde ne dorim sa formăm o comunitate unită și încantata de zona în care locuiește.

În acest articol explorăm toate zonele rezidențiale din București râvnite de oricine își dorește sa trăiască în capitala.

Dintre cele aproape 60 de cartiere din capitală, iată o lista cu cele mai bune zone de locuit:

1. Zona de nord a Bucureștiului

  • Potrivită pentru: cupluri și familii, investitori, expati, persoane care lucrează în Nord
  • Puncte forte: aerul curat, numărul mare de spații verzi (P. Herastrau si lacul Floreasca) accesul mijloacele de transport în comun

Zona de Nord a Bucureștiului a fost dintotdeauna o preferință a cumpărătorilor care au vrut să își cumpere o locuință cât mai aproape de locul de muncă și într-o zonă cât mai liniștită. Nordul Bucureștiului include unele din cele mai râvnite cartiere din capitală. Acestea sunt preferate în egală măsură de oameni de afaceri, expați, politicieni și celebrități. Preferință datorată apartamentelor exclusiviste, dintre care majoritatea construite după anul 2000, densitatea mica a populației și siguranta zonelor.

Cele mai populare cartiere din zona de nord a Bucureștiului sunt Cartierul Primăverii, Domenii, Dorobanți, Cartierul Francez, Kiseleff Aviatorilor, Aviației și Băneasa.

Cartierul Primăverii 

Cu o istorie relativ scurtă, de 80 de ani, Cartierul Primăverii a cunoscut transformări majore. De la cartier muncitoresc în anii ‘30, la cartierul închis pentru public, devenit astazi paradis rezidențial pentru cei privilegiați.

Beneficii: Cunoscut ca unul dintre cele mai bune cartiere din București, Primăverii este considerat un cartier exclusivist, sigur, in mare parte rezidential, unde își au sediul și numeroase companii de renume internațional. Caracterul exclusivist al zonei a contribuit și la dezvoltarea unor instituții prestigioase de invatamant cum sunt liceul “Jean Monnet”.

Timp liber: Situat într-o zona premium, în apropierea parcului Herăstrău, cel mai mare parc din București,  cartierul îți oferă o multitudine de opțiuni de petrecere a timpului liber fie în natură, sau la unul din diversele restaurante cu mâncare românească sau specialități rafinate culese din bucătăria internațională. 

Prețuri: Zona este una rezidențială, potrivită familiilor cu un buget ridicat. Dacă alegi să locuiești aici, șansele sunt destul de mari să ai ca vecini pe unii dintre cei mai faimoși oameni din țară.

Transport in comun: Zona este bine conectată cu restul orașului prin nodul rutier reprezentat de Piața Aviatorilor, stația de metrou Aviatorilor, dar si diverse linii RATB.

Domenii

Cartierul Domenii este o oază de siguranță, liniște și spații verzi. Acesta are acces facil la mijloacele de transport în comun și un nivel ridicat de dezvoltare comercială.

Arhitectura: Cartierul Domenii are o notă boemă dată de nenumăratele spații verzi din zonă și de cladirile interbelice construite în stiluri de arhitectură diverse. Aici întâlnești vile cu arhitectură neoromânească, Art Deco și chiar arhitectură brâncovenească.

Siguranța: Fiind o zonă încărcată de istorie, Domenii are un grad de protecție maxim, Primăria Capitalei investind în protejarea acesteia. Încă de la fondarea sa în secolul al XIX-lea, cartierul Domenii a fost considerat una dintre cele mai elegante zone din București, rezervată elitelor vremii. Astăzi cartierul Domenii ramane unul dintre cartierele cele mai liniștite si sigure din capitală. 

Spatii verzi: Vecinătatea sa cu parcul Herăstrău face ca zona sa fie ideala pentru familii cu copii. Acestia se vor bucura în egală măsură de natură și de facilitățile oferite de traiul în mijlocul unei metropole. Zona oferă o multitudine de opțiuni de relaxare prin numeroasele cafenele din împrejurimi dar și vecinătatea sa cu Parcul Herăstrău, Bulevardul Kiseleff, Piața Victoriei si Arcul de Triumf. 

Zona dispune de numeroase instituţii de învăţământ precum patru grădiniţe, patru licee și șase universităţi.

Dacă alegi sa locuiești aici opțiunile imobiliare sunt variate. De la vilele impresionante, la studiouri cochete, precum cele din cadrul proiectului Arcadia Apartments Domenii, la apartamente moderne cu 2,3 sau 4 camere, dotate cu utilitați de ultimă generație pentru familii care pun preț pe confort.

Transport in comun: Cartierul este ușor accesibil. Beneficiază de 2 stații de metrou și mai multe linii RATB.

Descoperă cum este sa locuiesti în Domenii în cadrul Complexului Arcadia Apartments

Dorobanți

Dorobanți este probabil cel mai scump cartier din București. Acesta a fost construit de la bun început cu scopul de a servi ca zona rezidentiala exclusivista. Aici prețul imobiliarelor a înregistrat o creștere cu 6.5% față de anul precedent. 

Arhitectura splendidă a Bucureștiului poate fi regăsită aici la aproape fiecare colț de strada și îi încântă deopotrivă pe cei care aleg zona ca loc de întâlnire la cafenea sau terasă și pe locuitorii zonei. 

Timp liber: Cafenele și restaurantele fine dining din zonă dau cartierului un aer elitist. Magazine de lux înșirate de-o parte și de alta a străzii Calea Dorobanti satisfac și cele mai pretențioase gusturi. 

În mijlocul districtului vei găsi Piața Dorobanți și strada Radu Beller, care  pentru un număr considerabil de ani a fost locul de întâlnire al elitelor. In ultimii ani, popularitatea străzii a fost umbrită de zonele Centru Vechi și Floreasca, aceasta totuși păstrându-și renumele și farmecul de altădată.  

Siguranta: Zona exclusivistă cu o rată a criminalității scăzută, cartierul Dorobanți este considerat unul dintre cele mai sigure cartiere din capitală.

Cartierul Francez

Pentru cine este potrivit: Dacă ai un buget care depășește 100.000 euro pentru un apartament studio și cauți o zona rezidentiala care sa iti dezvolte creativitatea prin arhitectura sa modernă, Cartierul Francez este zona ideala pentru tine. Cartierul Francez a fost primul complex rezidential construit în București în 1994. Acesta a devenit preferatul cetățenilor străini și a top managerilor care lucrează pentru corporații multinaționale,

Educatie: Deși cei mai mulți locuitori ai zonei sunt chiriași, aceștia s-au mutat în București cu familiile, astfel în zona s-au înființat școli și grădinițe care garantează sa satisfacă cele mai mari pretenții. Printre acestea se numara si Scoala si Gradinita Montessori. Aici, micuții au (pentru 7.500 euro/an) oportunitatea sa se dezvolte prin metode de predare superioare invatamantului tradițional.

Spatii verzi: Satul sau cartierul Francez se întinde de-a lungul parcului Herăstrău pe o suprafață de aproape 3 hectare. Proximitatea parcului și clădirile noi în exclusivitate fac ca aceasta zona să fie mult ravnita de toti cei care cauta sa se stabileasca la București provizoriu sau permanent si în același timp sa se simtă “ca afara”.

Kiseleff-Aviatorilor

Zona Kiseleff – Aviatorilor, situată în nordul capitalei, este considerată una dintre cele mai exclusiviste zone din București. In anul 2019, zona a înregistrat o creștere a prețului imobilelor cu 23% fata de anul precedent.

Siguranta: Majoritatea vilelor din zona Kiseleff Aviatorilor au fost declarate monumente istorice, unele fiind transformate în ambasade, sedii politice sau resedinte protocolare pentru demnitari. Acesta este unul din principalele motive pentru care zona beneficiază de un grad ridicat de siguranta. 

Cui i se potriveste: Datorită oportunităților de investiții și frumusețea sa, zona prezinta un interes deosebit atat pentru agentiile imobiliare, cat si pentru cei care cauta sa traiasca într-un cartier curat, sigur si linistit.

Timp liber: Bulevardul Aviatorilor conecteaza bulevardele Charles de Gaulle și Piața Victoriei și este un bulevard larg, cu multe spații verzi, ideal pentru o plimbare pe jos sau pe bicicleta. Dacă ești pasionat de vizitele la muzeu, zona dispune de cele mai celebre muzee din capitală, printre care: Muzeul de Științe Naturale “Grigore Antipa”, Muzeul Țăranului Roman și Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”.

Accesibilitate: Un avantaj al zonei in reprezinta statia de metrou Aviatorilor din Piața Charles de Gaulle care conecteaza cartierul cu zona centrala.

Aviatiei

Arhitectura: Cartierul Aviației este unul relativ nou, construit dupa 1980. Aici predomină blocurile cu regim redus de înălțime. Acest fapt contribuie, desigur, la menținerea unei densități relativ reduse a populației și, implicit, la un grad sporit de siguranță. 

Beneficii: În timpul liber te poți bucura de aerul curat din parcul Herăstrău, care se afla în apropierea cartierului. Iar dacă lucrezi în cadrul unuia din centrele de business din zona, vei aprecia timpul economisit pana la serviciu. Un alt avantaj al zonei in reprezinta optiunile de cumparaturi. In zona ai acces la un magazin Lidl, Mega, dar si Băneasa Shopping Center sau Promenada Mall.

Transport in comun: Dată fiind localizarea sa favorabilă, Aviației beneficiază, datorită metroului, de acces rapid către centrul orașului, dar și către marile clădiri de birouri din nordul Bucureștiului. Alte mijloace de transport care tranzitează zona sunt tramvaiul 5 și autobuzul nr 135.

Băneasa

O zona relativ nouă a Bucureștiului, cartierul Băneasa este o zona apreciata de cei care locuiesc aici și călătoresc des pentru proximitatea fata de aeroport. Popularitatea cartierului se datorează și faptului ca a fost construit aproape de lacul cu același nume și pădurile din apropierea capitalei. In plus, se afla la o distanța de 10 minute de condus de centrul orașului.

Arhitectura: Desi un cartier nou, cu multe construcții moderne, cartierul Băneasa păstrează comori arhitecturale din secolele trecute, cum ar fi Vila Nicolae Minovici sau vila în stil englezesc a inginerului Dumitru Minovici, unicat de arhitectură în România, care adăpostește Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Minovici”.

Spații verzi: Zona este ideala pentru familii care își doresc să petreacă cât mai mult timp în aer liber fie la plimbare sau cu bicicletele prin pădure.

Siguranta: Cartierul este foarte sigur. Acest fapt a reieșit în urma unui studiu făcut pe un eşantion de 93.532 de persoane de către agenţia de cercetare D&D Research.

Accesul în cartiere se poate face cu autobuzul sau cu trenul de aeroport.

2. Zona centrală a Bucureștiului 

  • Potrivită pentru: investitori, tineri, expați, persoane care nu lucrează remote, sau care au biroul central.
  • Puncte forte: Distanța față de zona centrală a orașului.

Distanța față de zona centrală a orașului și zona de birouri sunt doi dintre factorii care influențează cel mai mult procesul decizional al celor care caută să cumpere o locuință. Pandemia a făcut ca acești factori să nu mai fie la fel de critici în alegerea reședinței angajaților, cei mai mulți lucrând de acasă. Totuși, revenirea la normal pare să înceapă să îi readucă în birouri pe cei cărora le-a lipsit socializarea. Astfel, zona centrala a capitalei începe sa se bucure din nou de aceeași popularitate ca înainte de pandemie.

Bucuresti Centrul Vechi

Centrul Vechi (Lipscani) – Piața Unirii

Pe departe una dintre cele mai vizitate zone din București, Centrul Vechi atrage atat nostalgicii vremurilor de altădată cât și pe cei în căutare de distracție. Gasesti aici restaurante de lux, pub-uri vibrante și nenumărate magazine. In plus, găsesti o clădire monument care găzduiește o librărie impresionantă – Cărturești Carusel și mănăstiri din secolul al 16-lea.

Imobiliare: Datorită suprafeței restrânse a zonei și a lipsei spațiilor de construcție, șansele sa gasesti un apartament de vanzare în Centrul Istoric sunt destul de mici, iar prețurile ridicate. 

Piața Unirii, ( 1 kilometru de centrul istoric) oferă mai multe oportunități imobiliare pentru cei interesați. 

Timp liber: Zona care oferă cel mai mare număr de atracții celor care locuiesc aici, Piața Unirii incanta cu Unirea Shopping Center,  Palatul Parlamentului și Parcul Unirii. 

Pe Bulevardul Unirii gasesti multe cafenele și restaurante ideale pentru a-ți petrece timpul după o zi de birou. Tot aici te poți relaxa plimbandu-te în Parcul Unirii, o zona verde care se întinde pe 6 hectare de pamant în mijlocul orașului și unde poți admira iazurile circulare și celebrele  fantani arteziene din Piața Unirii construite în anii ‘80 și reabilitate in 2018.

Sâmbăta și duminica, între orele 11:00 – 21:00  zona delimitată de  Bd. I.C. Brătianu – Str. Halelor – Splaiul Independenței – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta devine zona pietonală în care poți să te plimbi în voie, fără grija traficului.

Accesibilitate: Stația de metrou Piața Unirii este unul nod conector care-ti asigură accesul ușor la toate zonele din oraș. Zona beneficiază și de o mulțime de linii de autobuz, printre care una directă către Aeroportul Otopeni.

Universitate

Timp liber: Locuitorii zonei se pot bucura de atracții culturale precum Teatrul Național, P. Cișmigiu, Piața Rosetti.

Facilitati: Zona este ideala pentru studentii la Universitatea din București dar și pentru cei care vor sa savureze viața de noapte a capitalei, cautand astfel sa se pozitioneze cat mai central.

Transport: Zona este una ușor accesibilă cu toate mijloacele de transport în comun.

Dezavantaje: Piața Universității este locul unde România iese în strada sa protesteze impotriva injustitiilor din sistem. Miile de oameni care se adună în Piața pot deveni un motiv de frustrare pentru localnicii zonei, în special pentru cei care nu dețin un loc de parcare la subsol unde mașina este ferită de masele de oameni revoltați.

Piața Romană

Situată la intersecția a unor din cele mai importante bulevarde din București – Magheru, Lascar Catargiu și Dacia, Piața Romană este locația uneia dintre cele mai prestigioase instituții de invatamant din țară, anume, Academia de Studii Economice (ASE).

Cui i se potriveste: Aceasta pozitionare geografica face din Piața Romană una dintre cele mai aglomerate intersectii din capitală. Dacă ești student la ASE sau lucrezi în zona și nu ești nevoit sa parcurgi traficul congestionat, Piața Romană poate fi locul ideal pentru tine.

Timp liber: Dacă alegi sa locuiești aici, îți poți petrece timpul liber împreună cu familia sau prietenii bucurandu-te de vitalitatea și sentimentul tineresc al zonei. Găsești aici nenumărate cafenele trendy și magazine elegante.

Un loc perfect pentru plimbari relaxante, bulevardul Lascar Catargiu este impanzit de vile cu arhitectura veche din era interbelică.

Cumparaturi: O alta atractie a zonei, apreciata de localnici, este Piața Amzei. Este locul unde poți cumpara legume, mancaruri traditionale, antichități sau bunuri casnice. Piața Amzei este una dintre cele mai vechi piețe din capitală, înființată în 1841 si care urmează sa fie transformată  într-o zonă care să combine în mod fericit cultura și gastronomia tradițională printr-un proiect al Primăriei Sectorului 1.

Accesibilitate: Piața Romană este ușor de accesat atat cu autobuzul cât și pe linia M2 de metrou care strabate Bucureștiul din Berceni până în Pipera.

Grădina Icoanei

Arhitectura: Aflat în vecinătatea Pieței Romane și ascuns între bulevarde și clădiri noi , micul cartier Gradina Icoanei este locul perfect pentru cei ce cauta sa locuiasca într-un cartier vechi, autentic romanesc. Autenticitatea orașului vechi, cu arhitectura sa variată s-a păstrat aici la fel ca acum un secol.

Așadar, dacă alegi sa locuiești în cartierul Icoanei vei fi înconjurat de case din secolul al XIX-lea și începutul celui următor. Vile neoromânești și imobile Art Deco, umbrite de vegetația bogată a grădinilor ample din zonă vor fi noii tăi vecini.

Educație: Tot în zona poți admira și clădirea Școlii Centrala de Fete, construită în 1850 după schițele celebrului arhitect și inginer Ion Mincu. Instituția a fost dedicată educației fetelor elitei bucureștene a vremii. A fost construită în urma unei rezoluții a lui Barbu Stirbey. Instituția funcționează și în zilele noastre sub numele de Colegiul “Scoala Centrala”.

Siguranta: Cartierul este considerat unul dintre cele mai sigure cartiere din București, fapt datorat în mare parte multiplelor ambasade străine stabilite aici. Astfel, poți sa te bucuri în siguranta de o plimbare seara în acest cartier incantator.

Spatii verzi: Parcul cu același nume este un spațiu verde cochet, perfect pentru o plimbare cu copii sau un moment de respiro în mijlocul unei zile încărcate. 

3. Zona Cotroceni

Cartierul Cotroceni este foarte apreciat din punct de vedere al gradului de siguranță. In plus, apropierea de Grădina Botanică este un beneficiu. Cartierul oferă multe avantaje precum accesul facil către centrul orașului cu mijloace variate de transport in comun (inclusiv metrou).

Arhitectura: Cartierul Cotroceni este una dintre cele mai zone din capitală cu o arhitectura veche, neoromaneasca, ce te transportă într-o alta epoca. Un secret bine păstrat al cartierului este faptul ca zona este protejata din punct de vedere urbanistic. Astfel, șansele ca lângă locuința ta cu o arhitectura unică sa “răsara” un bloc sunt destul de mici.

Timp liber: Cartierul Cotroceni se întinde de-a lungul Cheiului Dambovitei, între Gradina Botanică și Parcul Izvor. Cartierul ofera numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber alături de familie sau prieteni. Gradina Botanica este locul ideal pentru o gura de oxigen la un picnic sau plimbare. Parcul Izvor oferă o zonă de joacă pentru copii iar pentru părinți o imagine încantatoare a Palatului Prezidențial.

Siguranța: Proximitatea Palatului Prezidențial și caracterul select al zonei fac din cartierul Cotroceni unul dintre cele mai sigure și curate cartiere din București. 

Arcadia Apartments Domenii – un complex rezidential situat în una dintre cele mai căutate zone ale Bucureștiului

Cu o experiență de peste 23 de ani în domeniul imobiliar din România, compania de consultanta imobiliara Conadi asigură dezvoltarea si promovarea ansamblului Arcadia Apartments din zona Domenii, una dintre cele mai bune zone de locuit din Bucuresti. Ansamblul se află acum în faza a treia de dezvoltare. Arcadia Apartments cuprinde trei corpuri independente, construite cu regim mediu de înălțime, P+7.

Complexul rezidential va cuprinde 245 de apartamente de tip studio, două camere, respectiv trei camere. De asemenea, planurile de construcție au în vedere și realizarea unei noi game de apartamente Premium. Acestea sunt: Lofturi de trei și patru camere cu gradina, Penthouse, Duplex și apartamente cu patru camere spațioase. 

Pe lângă noile tipuri de apartamente, noile clădiri vor avea și spații comerciale la parter.

Programează o vizionare pentru a descoperi complexul Arcadia Apartments Domenii!

Pentru mai multe detalii, lasă-ne mai jos mesajul tău!

Interes