Suna acum!
septembrie 1, 2021

Ziua în care treci de la pereți goi la acasă

După mormane de hărți, semnături, alergături și discuții telefonice ce par interminabile, ai reușit, ți-ai cumpărat apartamentul mult visat. Bun! Mai ai puțin și ajungi acolo, în locul acela minunat unde patul e cel mai moale, mâncarea cea mai bună și, cel mai important, unde te simți cel mai bine, acasă. Cum arată ziua în care treci de la pereți goi la acasa?

Ai trecut cu bine de procesul anevoios dar necesar, de a muta toate lucrurile din locuința veche la noua reședință. Urmează un moment de pauză. Trebuie să-ți organizezi gândurile, și să îți faci un plan. Te-ai familiarizat cu noul spațiu, dar au rămas cutii și cutiuțe, toate pline cu personalitatea ta, cu lucruri dragi, amintiri, haine etc.

De unde începem organizarea?

Începe cu organizarea șifonierului. Până la urmă, e mai ușor să-ți găsești bluza preferată agățată pe un umeraș decât înghesuită într-o cutie. 

Încearcă să recreezi sunete și spații familiare. Un spațiu e mai plăcut cu cât îți este mai cunoscut. Ai crezut ca nu îți va fi dor de ticăitul ceasului din hol? De fapt îți amintea întotdeauna când să te grăbești dacă nu vrei să pierzi autobuzul spre o nouă zi.

Te-ai obișnuit să-ți știi cheile într-un anumit loc? Poate aproape de ușa de la intrare? Fie că le agățai în cuier în locul hanoracului, fie că aveau și ele un loc special pe masa din hol, niciodată nu e momentul să nu știi unde ți-ai pus cheile. Despachetează-ți suportul de chei și pune-l la intrare, sau în bucătărie, undeva unde ți-a fost util până acum. Chiar daca ai schimbat casa, asta nu înseamnă ca trebuie sa iti schimbi toate obiceiurile. 

Prima seară acasa?

După o zi lungă, plină de tăiat scotch-ul, cutii pline și goale, și aranjat lucruri, ultima ta dorință este să gătești. Deși ar fi indicat să îți prepari prima cina, să te familiarizezi cu bucătăria și sa-ți reîmprospătezi memoria cu noile locuri de depozitare… parcă ar merge o comandă de pizza. Numai bine, până ajunge, ai timp să creezi o nouă atmosfera. După atâta muncă, este timpul pentru o pauză bine meritată. 

Ia niște lumânări parfumate, pătura aceea foarte pufoasă, cutia de pizza lângă tine, apasă “PLAY” la filmul preferat și bucură-te de noul tău cămin. Mâine te așteaptă o nouă aventurădar momentan, noi îți dorim să ai “Noapte bună!”, în casa ta din Arcadia.

Pentru mai multe detalii, lasă-ne mai jos mesajul tău!

Interes