Suna acum!
noiembrie 15, 2021

Ce înseamnă penthouses și care sunt avantajele și dezavantajele traiului într-un asemenea imobil vs duplex sau loft

Un apartament mare, spațios și aerisit într-o zona centrala a unui oraș mare este definția luxului pentru mulți. Există mai multe stiluri de apartamente de lux, iar noi, cei de la Arcadia Apartments îți vom prezenta cum se diferențiază trei dintre cele mai populare: penthouse-ul, duplexul si loft-ul.

Citește în continuare pentru a afla care dintre cele trei stiluri ți se potrivește cel mai mult.

Ce este un penthouse și ce beneficii îți aduce traiul într-un asemenea imobil

Penthouse-ul – un simbol incontestabil al bunului gust și luxului – este definit ca un apartament la ultimul etaj al unei clădiri. Acesta are cele mai bune priveliști din clădire și spații mari, luminoase, unele cu ferestre de acoperiș sau pe tot peretele.

Toate aceste dotări de lux, care definesc un penthouse, aduc și prețuri pe măsură pe care, cei care și le permit, nu ezită să le plătească.

Cum să găsești un penthouse potrivit pentru tine

Începând cu finisajele, poziția, suprafața și bineînțeles, priveliștea – totul trebuie sa fie la superlativ atunci când alegi un penthouse. Pentru mulți proprietari, un penthouse reprezintă un trofeu și un simbol al statutului. Mai departe, îți lăsăm câteva criterii pe care să le iei în calcul atunci când ești în căutarea penthouse-ului tău.

Gestionează-ți timpul cu grijă. Stabilește data la care ai vrea să te muți și începe căutarea cu două luni în avans. Astfel, vei putea să îți focusezi atenția pe detalii importante pentru a găsi penthouse-ul perfect pentru dorințele și nevoile tale. 

Programează o vizionare imediat ce ai găsit un penthouse care îți place, și nu amâna momentul. Concurența este ridicată, și s-ar putea să devină indisponibil mai repede decât te-ai aștepta. De multe ori, astfel de apartamente sunt rezervate încă din faza de construcție a complexului imobiliar.

Fii atent la detalii. Un alt element important atunci când cauți un penthouse este să știi ce anume te interesează la el, care sunt detaliile care fac diferența pentru tine. Chiar dacă toate penthouse-urile dispun de facilități și de finisaje de lux, asigură-te că știi clar încă de la început ce anume îți dorești de la penthouse-ul tău. Acest lucru îți va ușura procesul de căutare și îți va crește șansele să găsești un penthouse exact așa cum ți-l dorești.

Care sunt avantajele atunci când locuiești într-un penthouse

Dacă, după o cântărire atentă a opțiunilor, nevoilor și dorințelor tale ai decis că varianta ideală pentru tine este un penthouse, atunci trebuie să știi că acesta vine cu un set specific de avantaje. Iată care sunt acestea:

Priveliști care să-ți bucure ziua

Atunci când se gândesc la locuirea într-un penthouse, mulți oameni includ în setul lor de așteptări de la acesta accesul la priveliști frumoase. Așteptare nu tocmai nerealistă, dacă luăm în calcul faptul că acestea sunt de obicei situate în zone bune ale orașelor, oferind fie vedere către întregul oraș, fie către un colț de natură.

Penthouse status

Puține lucruri vorbesc mai mult despre statutul și importanța ta socială mai clar decât locuințele de tip penthouse. Dacă vrei să simți că ești parte a unui club select, cel mai ușor mod de a face asta este să-ți achiziționezi un penthouse. Locuința ta va deveni locul ideal pentru petreceri rooftop cu prietenii și familia.

Mai multă intimitate

Toți vrem să avem intimitate acasă, dar când acasă este un penthouse, această dorință este și ușor realizabilă. Datorită spațiului generos de care dispune, locuirea într-un penthouse este sinonimă cu intimitatea, confortul și tihna, chiar și în cazul familiilor cu mai mulți copii, având spațiu suficient pentru toți membri familiei. 

Finisaje de lux

Pe lângă spațiul generos de locuit, penthouse-urile beneficieaza de cele mai de calitate finisaje. Materialele premium  care sunt folosite la lucrări asigura că și cele mai exigente gusturi  vor fi satisfăcute.

Colțișorul tău privat de spațiu exterior

La pachet cu peisajele superbe vin, de cele mai multe ori, și terasele generoase. Acestea sunt ideale pentru un pahar de vin fin, savurat în serile de vară răcoroase. Luminile orașului care ți se aștern la picioare crează o atmosferă de poveste. 

Ce înseamnă apartament duplex. Este acest tip de locuință potrivit pentru mine?

Un apartament duplex este o unitate de locuit care se întinde pe două nivele, conectate între ele prin intermediul scărilor interioare sau al liftului. 

Acest tip de locuință este cel mai potrivit pentru familiile fără copii sau cu copii mai mari, scările ce conectează nivelele locuinței  putând fi un impediment în ceea ce privește siguranța copiilor mici sau a vârstnicilor. Dacă te gândești să investești într-un apartament de tip duplex, citește mai jos pentru a afla care sunt principalele lor beneficii.

Beneficiile unui apartament duplex

Separarea dormitoarelor de bucătărie

Unul dintre avantajele apartamentelor duplex este separarea dormitoarelor de bucătărie și living. În cadrul complexului rezidențial Arcadia Apartments, apartamentele de tip duplex au livingul și bucătăria la nivelele inferioare, iar dormitoarele sunt amplasate la nivelele superioare, pentru un plus de confort. 

Scările ca element estetic

Încadrate în proiectul apartamentului prin diverse tehnici de design, scările sunt un element care aduc o notă sofisticată oricărui spațiu. Materialele folosite pot varia de la fier forjat la lemn masiv, în funcție de preferințele proprietarilor.

Mai multă intimitate

Fiind un tip de locuință ce dispune de un spațiu generos și de o configurație aparte, un apartament duplex oferă mai multă intimitate locatarilor săi, fiind astfel o idee bună pentru familiile cu adolescenți. În același timp, ai mai puțini vecini, deci o libertate mai mare de desfășurare.

Loftul. Cum diferă acesta de duplex și penthouse

Originare din SUA anilor ‘40, loft-urile erau foste clădiri industriale, transformate în spații pentru locuit. Lofturile moderne, mimează look-ul industrial al loft-urilor inițiale cu câteva trucuri.

Ele păstrează spațiul generos al acestora, aducând îmbunătățiri de design. Astfel, un loft poate să fie un imobil cu tavan înalt în living, pe când dormitoarele și celelalte încăperi sunt repartizate pe două etaje. 

Diferențe între loft, apartamentul duplex și penthouse

Deși toate cele trei tipuri de locuințe sunt apartamente de lux, diferențele apar la repartizarea spațiului. În cazul penthouse-ului spațiile generoase sunt delimitate pe un singur plan, pe când în cazul loft-urilor si ale duplex-urlor acestea sunt repartizate pe 2 etaje.

Principala diferență între un loft și un duplex o reprezintă tavanul înalt al loft-ului.

Beneficiile locuințelor de tip loft

Spațiu deschis și tavan înalt

Dacă spațiile închise îți produc disconfort, atunci alegerea ideală pentru tine este o locuință de tip loft. Acestea sunt gândite în regim open-space, oferind atât spațiu de mișcare, cât și libertatea de a organiza spațiul așa cum simți că ți se potrivește mai bine, fără îngrădirea unor pereți.

Lumină naturală din abundență

Loft-ul este, datorită spațiului generos și al tavanului înalt, locuința perfectă pentru cei care iubesc momentele în care lumina soarelui scaldă camera. Într-un loft este întotdeauna lumină naturală din belșug, ceea ce crește calitatea vieții și îmbunătățește starea generală de spirit.

Estetică deosebită

Datorită originii, loft-urile au o estetică specifică, cu accente industriale, boeme sau minimaliste. Dacă ești adeptul unui stil decorativ aparte și îți plac locuințele foarte spațioase, atunci locuința ta de vis este, cel mai probabil, un loft.

Noi, cei de la Arcadia Apartments Domenii, un condominium pe trei hectare aflat în centrul Bucureștiului, te invităm să programezi o vizionare pentru a descoperi ce tip de locuință ți se potrivește cel mai bine.

Pentru mai multe detalii, lasă-ne mai jos mesajul tău!

Interes