Suna acum!
septembrie 15, 2021

Ajută-ți blănosul sa se obișnuiască cu noua locuință

Citim adesea despre trucuri folosite pentru a crea o atmosfera placuta si familiara intr-o casa noua. De multe ori nu doar noi trecem prin astfel de sentimente. Vom vorbi putin despre blanosii familiei si tranzitia acestora la noul acasa. Afla mai jos cum iti poti ajuta animalul de companie sa se obișnuiască cu noua locuință.

In general mutatul este un proces destul anevoios si stresant chiar si pentru noi. De cele mai multe ori si animalutele noastre se muleaza dupa emotiile noastre si pot deveni mai alerte daca simt ca avem o stare de neliniste, ingrijorare. Din aceasta cauza, pot aparea probleme de comportament care inainte nu existau. In functie de personalitatea fiecaruia, companionul tau poate va dori sa-si marcheze teritoriul in noua locuinta, sa se retraga intr-un loc ascuns, sau uneori, va avea dori sa primeasca mai multa atentie si afectiune din partea ta. 

Ajută-ți blănosul sa se obișnuiască cu noua locuință:

Reduce sentimentul de neliniste. Unele animale de companie vor dori sa fie cat mai aproape de stapanii lor in perioada de acomodare. Altele poate vor dori sa se retraga intr-un loc linistit pana se simt in siguranta. Desigur, exista optiunea de a ruga un prieten sau un membru al familiei sa-ti gazduiasca blanosul pana cand faci putina ordine in noul loc. tine minte, cu cat animalutul tau se va simti mai in siguranta, cu atat va fi mai linistit. 

Pastreaza rutina. Fie ca este vorba de pisici sau caini, este important ca programul de joaca, meselor, plimbarilor si somnului sa nu sufere schimbari. 

Jucariile preferate.  Poate ca din partea ta va exista dorinta de a fi inconjurat de lucruri noi. Cu toate acestea, companionii tai nu simt acelasi lucru iar perioada de acomodare nu este chiar momentul oportun pentru a le oferi lucruri noi. Pentru ca pisicii sau cainelui tau sa-i fie cat mai usoara acomodarea, da-i jucariile preferate, iar vasele de apa si mancare si patutul pune-le intr-un loc similar cu cel din vechea locuinta. Acomodarea in noua locuinta se va face mai usor atunci cand sunt inconjurati de lucruri familiare si de jucariile favorite.

Ai rabdare. La fel ca tine, si companionul tau are nevoie de timp pentru a se acomoda noilor conditii, asa ca acorda-i. Ofera-le spatiul necesar si lasa-i sa exploreze. Nu-i nimic daca se decid ca este timpul sa se ascunda, atata vreme cat stiu unde gasesc lucrurile necesare. 

Ofera-le dragostea ta. Acorda mai multa atentie in aceasta perioada si tine minte ca orice comportament dificil rezulta din disconfortul lor. Daca se va ivi un timp cand situatia va deveni mai dificila, incearca sa vorbesti cu un specialist. De acolo vei fi ghidat catre directia potrivita. Tine minte, chiar daca un animal de companie face nazbatii, nu inseamna ca este rau sau ca nu exista solutii. 

Aceastea ar fi sfaturile noastre pentru a va ajuta atat pe voi cat si animalele voastre de companie pentru a gasi confortul in noul apartament din Aracadia Apartments Domenii.

Pentru mai multe detalii, lasă-ne mai jos mesajul tău!

Interes